promovare
www. budureasa.bihor.ro


www.groupromo.ro

groupromo publicitate groupromo publicitate promovare oradea bihor romania


Meteo


Convertor valutar


Biserica ortodoxa satul Saca comuna Budureasa Bihor

Biserica ortodoxa de lemn din Saca are hramul Sf. Mucenic Gheorghe. Este construită în stil simplu, sub formă de corabie. Iconostasul din scândură mai păstrează încă vechile icoane iar în turn se păstrează unul din vechile clopote din zonă datat 1645 cu următoarea inscipţie:”In te Domine Sperevi”. Pe chivot, care se găseşte pe Sfânta Masă, scrie că s-a zugrăvit în anul 1876 şi s-a acoperit a doua oară în 1903. A fost deservită de preoţi din familia Popovici.
Dintr-o monogafie tipărită în anul 1901 reiese că biserica ar fi fost construită în anul 1830. În realitate, biserica nu a fost atunci construită ci doar renovată. Ea a fost cumpărată din satul Nimăeşti, a fost demontată iar apoi reclădită la Saca. Pereţii aveau bârne aparente iniţial dar ulterior, atât afară cât şi în interior, au fost tencuiţi cu un strat nu prea gros de pământ amestecat cu pleavă.
În anul 1818 a fost vândută în parohia Sebiş – filia Belejeni, în locul ei construindu-se actuala biserică.Satul Saca comuna Budureasa Bihor

Satul Saca comuna Budureasa BihorHarta satul Saca comuna Budureasa Bihor


Vizualizare hartă mărită

www.groupromo.ro www.angajari.bihor.ro www.anunturi.bihor.ro www.episcopiaoradiei.ro www.crisulrepede.ro